Perseiidide meteoorivool pakub tavaliselt erilist vaatepilti augustis, mil selgetel öödel võib tunni aja jooksul näha kuni 50-70 langevat tähte.

"Perseiidid on selle poolest hea täheparv, et tema tähtede langemine pakub suurepärast vaatepilti. Minu arvates on see aasta parim meteoorisündmus üldse, rääkis Soome astronoomiaseltsi Ursa liige Markku Nissinen Iltalehtile. .

Perseiide põhjustab Perseiidide pilv, mis paikneb piki Swifti-Tuttle'i komeedi orbiiti ja koosneb osakestest, mis on sellest komeedist eraldunud ajal, mil komeet möödus lähedalt Päikesest. Tähesadu on nähtav ajal, kui Maa läbib komeedi orbiidi.

Perseiidide tähesadu võib jälgida juba nüüüd, juuli lõpus. Parim aeg perseiidide imetlemiseks on aga esmaspäeval, 12. augustil, eriti kella 21.30 ja 23.45 vahel. Ka teistel 10-13. augusti vahelistel ööödel tasub pilk taevasse heita.

Perseiidide radiant on Perseuse tähtkujus. Swift-Tuttle'i komeedi orbiidi asendi tõttu on perseiidid jälgitavad peamiselt põhjapoolkeral.

Tähesadu on paremini jälgitav suurtest linnadest eemal, kus puudub linna valguskuma. Tänavu muudab perseiidide jälgimise lihtsamaks seegi, et täiskuu ei muuda taevast liiga heledaks.

Perseiidid, nagu muudkui meteoooriparved, põhjustavad tähesadusid igal aastal samal ajal. Augustis langeb tähti veel kahest meteooriparvest, ent need pole nii selged ja kaunid kui perseiidid.

Perseiidide langemist on jälgitud vähemalt 2000 aastat.