Kohtumisel Valges Majas arutatakse regionaalset koostööd, energiajulgeolekut, atlandiülese kaubandus- ja investeerimispartnerluse läbirääkimisi ning kaitse- ja küberkoostööd. Lisaks eelnevale arutatakse inimõiguste ning demokraatlike väärtuste edendamisel tehtavad ühised jõupingutusi, sealhulgas arengukoostööd uute demokraatiate toetamisel kogu maailmas, teatas USA saatkond Tallinnas.

„See kohtumine näitab, kui kõrgelt me hindame oma suhteid Eestiga, ning tunnustab kolme Balti riigi olulist panust. Washingtoni kõnelused aitavad edendada ühiseid eesmärke, mis on meile kõigile olulised,“ sõnas Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Jeffrey Levine.

Obama pressinõunik teatas visiiti kommenteerides, et Obama kohtub reedel, 30. augustil Valges Majas Eesti president Toomas Hendrik Ilvesega, Leedu president Dalia Grybauskaitega ning Läti president Andris Berzinsiga.

"See kokkusaamine rõhutab olulisi muutusi, mis Balti riigid on läbi teinud oma iseseisvuse taastamisest kaks aastakümmet tagasi. Eestist, Lätist ja Leedust on saanud hinnatud NATO liitlased ning neli presidenti arutavad mitmeid vastastikust huvi pakkuvaid teemasid, kaasa arvatud regionaalne koostöö, energiajulgeolek, Atlandi-ülese kaubandus- ja investeerimispartnerluse läbirääkimiste kulg ja kaitse- ning küberkoostöö. Teemaks tulevad ka inimõiguste ning demokraatlike väärtuste edendamisel tehtavad ühised jõupingutused, sealhulgas arengukoostöö küsimused uute demokraatiate toetamisel kogu maailmas," teatas pressinõunik.