"Sisuliselt tähendab Keskerakonna ettepanek seda, et opositsioon peaks saama võimaluse riigikogu tööd lõputult venitada ja koalitsioonil ei ole õigust venitamistaktikat erakorralise istungiga murda," selgitas Herkel.

Mõnikord on tarvis erakorralisi istungeid kokku kutsuda selleks, et mõne olulise pooleli jäänud eelnõuga lõpule minna, kui asjaga on kiire, tõdes Herkel.

Keskerakondlaste ettepanekut nimetas herkel parlamenditöö untsu ajamiseks, mis võib kunagi neile valusalt kätte maksta. Herkel imestas, et Keskerakond ei arvesta võimalusega kunagi taas koaltitsioonis olla ja selle sama võimaluse kasutamist vajada.

"Minu meelest on Eestis vaheajaobstruktsiooni tihti liiga kergekäeliselt tehtud. Seda enam paneb imestama nüüdne taotlus muuta see peaaegu pöördumatuks."

Keskerakondlased Tarmo Tamm ja Priit Toobal ütlesid Delfile, et riigikogu kodukorda tuleks muuta selliselt, et koalitsioon neist enam üle sõita ei saaks.

„Riigikogu töökorda oleks vaja selliselt muuta, et riigikogu esimees ei saaks erakorralisi istungeid selle pärast kokku kutsuda, et nii on mugav. Seda näitab ilmekalt kiirustades vastu võetud põhikooli- ja gümnaasiumiseadus seadus või see, mis toimus enne jõuluvaheajale minekut,“ ütles riigikogu liige Tarmo Tamm.

"Kui midagi soovitakse kiiresti ja jõuga menetleda, siis väänatakse kodukorda - et mitte öelda sõidetakse üle - uskumatu osavusega. Näitena võib tuua eelmise istungjärgu lõpetamise, kus kooliseaduse menetlemisel seadust ei austatud," lisas Toobal.