"Tagarääkimised on täiesti tavalised - eestlase kadedus on üle mõistuse suur. Ka korraldatakse kohalike eestlastega peksmiseid nendele eestlastele, kellel läheb tunduvalt paremini. Niisamuti korraldatakse peksmiseid kohalikes ööklubides soomlaste vastu ning kui jõud peale hakkab, siis ei kardeta ka turistidele peale hüpata.

Liikluses kohtab pidevalt Eesti numbrimärkidega sõidukite juhtide poolt sülitamist Soome liikluseeskirjadele ja liikluskaameratele. Valdav osa eestlaseid sõidab ringi EST registris olevate sõidukitega ning seeläbi hiilivad kõrvale igasugustest maksudest. Niisamuti ei peeta paljuks esitada valeandmeid nii KELA-le kui ka Verotoimistole.

Nii mõnedki eestlased käivad öösiti taludes varastamas eriotstarbelist diislit. Õnneks on talunikud relvastunud ning alles eelmisel nädalal sai üks pätipoiss kuuli jalga. Jalast jäi ta ilma. Kahjuks aga ravitakse seda varganägu Soome haigekassa kuludega - selline tuleks saata otsemaid kodumaale ravile!

Soome meedias saab pidevalt lugeda eestlaste vägitegude kohta ning häbi on kohutavalt suur. Kui Soome kolleegid võtavad teema arutlusele, tahaks maa alla vajuda!

Seetõttu, mida eestlased välismaal korda saadavad, ei suhtle mina eranditult ühegagi, vaid oma pereliikmete, soomlaste ning rootslastega," tutvustab ta oma elu-olu.