Relvastatud mehed blokeerisid maanteed üle osariigi ning ründasid politseipatrulle päeva jooksul vähemalt kuues erinevas kohas, teatas Mehhiko siseministeerium Associated Pressi vahendusel.

Ministeeriumi teatel lõid föderaalpolitseinikud rünnakud tagasi, tappes 20 ja haavates teadmata arvu ründajaid. Tulevahetuses hukkus kaks ja sai viga 15 politseinikku.

Võitlus Templirüütlite narkokartelli ja föderaalpolitsei vahel Lääne-Mehhikos on viimase nädala jooksul ägenenud. Alates neljapäevast on Michoacáni osariigis tulevahetustes hukkunud vähemalt neli politseinikku.

Esmaspäeval hukkus viis inimest, kui relvastatud mehed avasid tule kogukondliku omakaitse liikmete pihta, kes olid kogunenud väljakule Michoacáni osariigi Los Reyese linnas.

Umbes 300 maskides ja ühesugustest T-särkides omakaitsemeest saabusid Los Reyese linnavalitsuse juurde ja teatasid, et võtavad korrakaitse linnas üle. Mõni minut hiljem avas kolm meest rahvahulga pihta tule, tappes kolm omakaitsemeest, ühe politseiniku ja juhusliku möödakäija.

Omakaitsesalku on Michoacánis viimastel kuudel moodustanud inimesed, kes enese sõnul võitlevad narkokartellide vägivalla, inimröövide ja väljapressimiste vastu.

Mehhiko põhjaosa Chihuahua osariigi võimud teatasid teisipäeval, et politsei leidis kõrvalisest Mesa de la Reforma külast kuue mehe laibad. Samas oli süüdatud mitu maja ja autot. Osariigi prokuratuuri teatel oli kahel ohvril pea maha lõigatud.