Paljud esinejad olid tudengid ja kooliõpilased, aga oli ka professionaalseid tantsijaid ja akrobaate, vahendab Daily Telegraph.

Etendusel osales ka tribüünidel olev publik, hoides käes värvilisi tahvleid, mille abil moodustati erinevaid kujutisi.

Põhja-Koreas nimetatakse seda üritust massiliseks võimlemis- ja kunstietenduseks.

Selliste suurejooneliste koreograafiliste etenduste korraldamine on Põhja-Koreas traditsiooniks juba 1940. aastatest alates.

Selleaastane üritus oli aga eriline, sest tähistati Korea sõja lõppemise aastapäeva.

Sõda lõppes 1953. aasta 27. juulil, kui Põhja-Korea kirjutas alla relvarahukokkuleppele USA juhitud ÜRO koalitsioonivägedega.

Lõplik rahuleping, mida tollal ette nähti, ei saanud aga kunagi teoks, mistõttu on Põhja- ja Lõuna-Korea tehniliselt endiselt sõjas.

Põhja-Korea ametliku seisukoha järgi tähistab vaherahulepingule allakirjutamine isoleeritud riigi võitu Lõuna-Koreaga liidus olnud ÜRO vägede üle ning sõda nimetatakse Isamaa Vabastamise sõjaks.

Nimetus Arirang tuleneb korea muinasjutust, mida tuntakse nii põhjas kui ka lõunas. Eelmised etendused on olnud pühendatud Korea Rahvademokraatliku Vabariigi asutaja Kim Il Sungi saavutustele.

Arirangi nime all on etendust korraldataud pea igal aastal pärast 2002. aastat, tavaliselt kas suve lõpus või sügise alguses.

Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA teatas eelmisel kuul, et tänavune Arirang esindab „generalissimus Kim Il Sungi surematuid saavutusi sõja võitmisel ning generalissimus Kim Jong Ili saavutusi Songuni (sõjavägi eelkõige) revolutsiooni juhtimisel“.

Guinnessi rekorditeraamat kuulutas Arirangi 2007. aastal maailma suurimaks võimlemisetenduseks.