2009. aastal sõlmiti Kaisma ja Vändra valla ühinemisleping, mis nägi ette, et aastani 2017 on kohalikel valimistel ühendvallas kaks valimisringkonda vastavalt kunagiste Vändra ja Kaisma valdade jaoks. Kuna aga ühendvallas võimul olevad Vändra inimesed ei näe vajadust lepingust kinni pidada, on sügisel tulevatel kohalikel valimistel vaid üks valimisringkond.

Ansip oli tänasel valitsuse pressikonverentsil toimunu suhtes väga kriitiline. "Minu meelest lepingud on täitmiseks ja kui leping on sõlmitud, siis päris nii ei saa, et üks kohaliku omavalitsuse volikogu otsustab lihtsalt selle valimisringkondade moodustamise selliselt, et tuleb üks ringkond, ehkki ühinemisleping näeb ette, et peab olema kaks. Kui keegi tunneb, et tema õigusi on riivatud, siis tal on võimalik alati pöörduda kohtusse oma õiguste taastamiseks. Ja kui ühinemisleping annab selleks aluse, siis minu meelest kohtusse pöördumiseks on põhjust küll ja veel," lausus Ansip.

"Kindlasti ei maksa kellelgi võtta seda hoiakut, et sõlmiti leping, nüüd üks pool otsustab võetud kohustusi mitte täita ja nii jääbki, et keegi saab petta. Ei, kui lepinguga on kohustused võetud ühel poolel ja teisel poolel, üks pool on oma kohustused täitnud, siis on teisel poolel ka kohustus endale võetud kohustused täita," lisas Ansip.

Regionaalminister Siim Kiisler lisas, et juriidiliselt on tavaliselt esimene samm maavanema järelevalve, mida ta koos Pärnu maavanemaga kindlasti kaalub, et võimaluse korral otsust ka vaidlustada.