"Juba ei tea kui kaua on seisnud Tondi Selveri kõrval see vana kasarmukummitus ja põlenud väikemaja selle taga ning tee ääres, mis viib uhkesse tennisekeskusesse ja mille kõrval on laste mänguplats, on kohutav lagunenud hoone, ukseauk lahti. Kes teab, mis seal sees on? Kuskil seal elavad ka asotsiaalid," teab üks lugeja rääkida.

"Swissôteli kõrval on mitte küll varemetes, aga üsna kole punastest tellistest maja," arvab teine.

"Tallinnas Erika tänaval on maja number 15, kus asus Politsei ja number 7. Eriti number 7, kus aknad on ära lõhutud ning klaasikillud ja karniisitükid vedelevad kõnniteel," räägib Miina.

"Pirita teel olümpiakomitee maja taga on olukord üsna räämas. Lagunenud ja pooleldi põlenud majad kõige magusama koha peal," ütleb üks linlane.

"Bussijaama Rimi vastas Juhkentali 40 on tore maja, mille katusel kasvavad puud ja lilled," teatab Jürgen.

"Kogu vanalinn tuleb maha tõmmata. Ajast ja arust. Nüüd on teised ajad. Klaas ja betoon ruulivad," on mõni üsna ekstreemsel seisukohal.

"Laevas on üks tondiloss, mis oli kunagi külanõukogu-, hiljem vallavalitsuse hoone, mida juba ammu ei kasutata. On teine nii ära lagunenud ja lõhutud. Lapsed käivad seal hüppamas. Ega sellele enne tähelepanu pöörata, kui midagi hirmsat juhtub. Õnnetus ei hüüa tulles!" saabub hoiatusi ka väljastpoolt pealinna.