Alates kevadest on Ida prefektuuri tulnud teateid selle kohta, kus kannatanu lauatelefonile tehti kõne, milles anti teada lähedase poolt põhjustatud liiklusõnnetusest. Seejärel nõuti kriminaalmenetlusest hoidumise või kannatanule ravi maksmise eesmärgil sularaha.

Ida prefektuurile on laekunud kokku üle kümne sarnase teate ning on teada, et sellisel viisil on kannatanutelt välja petetud kokku ligi 28 000 eurot.

Selle aasta juunis ja juulis pidasid Ida prefektuuri kriminaalbüroo politseiametnikud kinni kolm meest, keda on alust kahtlustada nende kuritegude toimepanemises.

„Tegemist on Leedu kodanikega, kolmest mehest üks on tänaseks kohtu poolt kelmuse katses süüdi mõistetud,“ lisas Ida prefektuuri prefekt Vallo Koppel.

Politsei hoiatab kelmide eest ning kui keegi taolise jutuga teie poole pöördub, siis palume võimalusel fikseerida sissetuleva kõne number ning edastada informatsioon koheselt politsei lühinumbrile 110. Kindlasti tuleks keelduda igasugusest raha maksmisest.

Neil, kes on kelmide ohvriks langenud ja raha maksnud, palume mitte asjatult häbeneda ning juhtunust kindlasti politseid teavitada. Tegeleme kõigi juhtumitega ja politseisse pöördumise korral annab see võimaluse kahjusumma välja nõuda teo toimepanijatelt.