Prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles Delfile, et kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb teise inimese surma põhjustamist ettevaatamatusest ning mille eest karistatakse kuni kolmeaastase vangistusega.

„Alustatud menetluse raames on määratud ekspertiis, tänaseks on üle kuulatud mitmeid inimesi. Kohtueelne menetlus kestab,“ ütles Kostina. Ta lisas, et praeguse seisuga ei ole kedagi kahtlustatavana üle kuulatud.

Tartus hukkus juuni lõpus seitsmeaastane tüdruk, kelle rinna peale kukkus kortermaja hoovis olnud vana nõukogudeaegne metallist pesukuivatuspuu, milliseid on paljudes Eesti hoovides. Pesupuu ei tulnud mitte maa sees välja, vaid metall murdus, kui lapsed selle peal turnisid. Õnnetuseks jäi üks tüdruk pesupuu alla ja tema rindkere sai hulgivigastusi.

Pesapuu alt teiste laste abiga välja saanud ja omal jalal kodumaja trepikotta jõudnud tüdruku sisemised vigastused ja verejooks olid aga sedavõrd tõsised, et meedikutel ei õnnetsunud tema elu päästa ja laps suri mõned tunnid hiljem operatsioonilaual.