Ühe peretuttava sõnul näeb aastaid vangistuses elanud Gina DeJesus maailma endiselt teismelise pilguga ning tõenäoliselt igatseb ta oma vangistajat taga.

Gina DeJesus oli 14-aastane, kui Ariel Castro ta Clevelandis kooliteel röövis ning oma majja viis. DeJesus elas Ariel Castro majas seksiorjana üheksa aastat koos Michelle Knighti ja Amanda Berryga. Tänavu maikuus pääsesid naised põgenema. Knight oli kadumise ajal 21- ja Berry 16-aastane, vahendab Iltalehti.

DeJesuste hea peretuttav rääkis ajalehele Daily Mail, et Gina DeJesus suhtub maailma endiselt nagu teismeline tüdruk. "Vaimselt pole ta arenenud, ta on endiselt 14-aastane tüdruk," ütles peretuttav. Gina tahaks nüüd elada seda elu, mis tal vangistuse ajal elamata jäi - näiteks tähistada kooli sõbrapäevi ja tantsida koolipidudel. Vangistuse ajal osaks saanud julm kohtlemine ja pidevad vägistamised on neiusse sügava jälje jätnud. "Ta pilk on väga tühi. Ta poleks nagu kohal, emotsionaalselt on ta eemal."

DeJesust hoiti vangistuse ahal ahelates. Seetõttu on ta kael nüüd kõver ning see põhjustab valu, mida arstid üritavad ravida.

Peretuttav rääkis, et kuna Gina DeJesust tundis Ariel Castro juba varem, siis koheldi teda teistmoodi kui kaht ülejäänud seksiorja. DeJesus oli nimelt Castro tütre parim sõbratar.

DeJesuse sõnul kattis Castro vägistamise ajal ta näo kinni, teiste puhul ta nii ei teinud. "Ta oli DeJesuste perekonna hea sõber. See vaevas Castrot. Lisaks vaevas teda see, et Gina oli nii noor."

Ajakirjanikega rääkinud peretuttava sõnul tunneb Gina vaatamata üheksale õõvastavale aastale kummalisel kombel igatsust oma vangistaja järele.

"Tunnen, et kusagil südamesopis ta uskus kõik need aastad, et mees hoolitseb nende eest. Nad olid harjunud, et ta on kusagil läheduses ning igatsevad tema järele."

"Mõtle - see oli kõik, mis tal oli. Loodetavasti ei mõjuta see teda nii, et ta lõpetab vägivaldses suhtes."

"Emotsionaalselt tunneb Gina end hästi, aga ta ei saa sellest kunagi üle. See jääb tema sisemusse igaveseks."

Koos Ginaga seksiorjuses piinelnud Michelle Knight elab praegu DeJesuste peres. Tema paranemine on alles algusjärgus. Pereliikmed ei küsi naistelt nende vangistuse kohta, sellest tehakse juttu vaid siis, kui nad ise sellest rääkida tahavad.

Ariel Castrot süüdistatakse 977 kuriteoepisoodis ning teda ähvardab mitmekümneaastane vangistus. Kohtuistung algab 5. augustil.

Kolm 2000. aastate esimeses pooles Clevelandis kaduma läinud noort naist ja vangistuses sündinud kuueaastane laps päästeti Castro majast mai alguses, kui lapse emal õnnestus käsi läbi välisukses olnud prao suruda ja appi hüüda.

Kolm naist rööviti eri aegadel - Michelle Knight 2002. aastal, Amanda Berry 2003. aastal ja Gina DeJesus 2004. aastal.

Prokuröride sõnul pidid naised kümne aasta jooksul taluma korduvat peksmist, vägistamist ja piinamist. Nad seoti kinni ja neil ei lubatud kordagi Castro majast lahkuda.

Cuyahoga maakonna prokuröri Timothy McGinty sõnul oli Castro kodu "piinakamber ja eravangla" ning tema jõletuid kuritegusid "ei ole võimalik mõista".