Milana isa Vadim Kaštanov ütles telefonitsi vene Delfile, et tütar elab nüüd koos oma vanematega.

Milana nõustus vastama mõnedele Delfi reporteri küsimustele.
„Hallo, tere,“ ütles Milana, kui isa andis talle telefonitoru.
Tuleb tõdeda, et tüdruku diktsioon on kehva, aga ta saab kõigest aru ja vastab kõigile küsimustele. Igatahes võib öelda, et on näha edusamme, millesse paljud ei uskunud. Pärast õnnetust oli ju Milana kaua aega koomas, aga sellisest seisundist taastuvad vähesed.

Vastuseks selle, kuidas Milana end pärast operatsiooni tunneb, vastab tüdruk:“ Enam-vähem, võiks parem olla. Võib parem olla, võib hullem olla.“ Ta tänas meid ja soovis lugejatele tugevat tervist.

„Väga põnev on…Ma ei suutnud kaua uskuda, et olen lõpuks kodus,“ kirjeldab ta oma tundeid.

Fotodest Milana keeldus, sest tegi hiljuti läbi raske operatsiooni – talle paigaldati plaat, mis nüüd asendab kadu, mille põhjustas tõsine koljutrauma. Algselt pidi Milana Tartust Tallinnasse tulema juba juuni lõpus, aga mõningate terviseprobleemide tõttu otsustati kojutuleku kuupäeva edasi lükata. Isa sõnul aga tütar alles kogub jõudu ning harjub taas koduga.

„Me oleme kodus. Me oleme väga rõõmsad. Algas uus etapp, edasi liigume vaikselt“, ütles Vadim Kaštanov. Tema sõnutsi arvestades asjaolu, et tüdrukule anti üks võimalus miljonist, tekitab tema praegune seisund väga lootustandev.

Milana ametlik hooldaja on tüdruku ema, isa hetkel ei tööta ja hoolitseb samuti tütre eest. Vadim ütles, et Milana juures käis juba korra massöör, aga kuna juuli on selline kuu, millal kõik on puhkusel, aitavad vanemad ise oma tütart.

Paremat kätt saab Milana rohkem liigutada, vasakut liigutada on raske. „Ta tunneb oma jalgu, see annab meile lootust. Pärast operatsiooni hakkasid Milanat piinama peavalud. Arstid ütlesid, et see juhtub ja meil tuleb oodata,“ ütles Vadim.

„Protsess on pikk ja raske. Võiduni on veel pikk tee. Me usume, et ta võib sellest olukorra võita, kui üldse mitte midagi teha, siis oled ju juba kaotanud,“ ütles Milana isa.