"Lõpuks saabus hetk, mida Milana ootas – ta jõudis tagasi Tallinna koju! Plaan oli koju jõuda juuni lõpus, kuid tüsistustest tingitud väike operatsioon lükkas selle edasi,“ vahendas Vene portaal New Region Milana abikaasa Irinei blogipostitust.

"Milana ei ole kodus olnud rohkem kui kolm aastat. Kõik see aeg möödus erinevates haiglapalatites. Seetõttu rõõmustavad koduseinad teda eriti," lisas abikaasa. Kuigi täieliku paranemiseni on veel pikk tee minna ja Kölnis ning Tartus alustatud ravi jätkub kodus, usuvad lähedased, et pärast kojujõudmist on Milanal uut jõudu edasi liikuda.

Tartu Ülikooli kliinikus mais tehtud operatsiooni käigus paigaldasid arstid Milanale erilise implantaadi, mis asendab traumas vigastada saanud pealuud. Varem oli see koht peast kaetud ainult nahaga. Arstide kinnitusel oli operatsioon vajalik naise üldseisundi parandamiseks ja eelkõige peavalude leevendamiseks.

Peterburis psühholoogiat õppiv naine sai katuselt alla kukkunud jääkamakaga vigastada 5. veebruaril 2010. aastal Punakursandi 3 majast möödudes, kui ei kuulnud peas olevate kõrvaklappide tõttu katust lumest ja jääst puhastanud töömeeste hoiatushüüdeid.

Milan oli pikka aega koomas, kuid pärast üleviimist 2010. aasta augustis Saksamaale Kölni Reha Nova kliinikusse taastusravile tuli ta koomast välja. Oktoobris 2010 tuli Milana täielikult teadvusele. Arstid on varem öelnud, et sellist edu nad ei lootnud ja naise paranemine on lihtsalt ime.

Samaaegselt raviga käis pere Milana õiguste kaitseks ka kohtus. Mullu jaanuaris rahuldas Peterburi linna Petrogradi rajoonikohus Milana perekonna hagi ja mõistis linna kommunaalametilt pere kasuks välja 2,8 miljonit rubla ehk ligi 68 700 eurot.

Peterburi kohus on varem mõistnud purikaohvrite lähedastele välja mitu hüvitist. Advokaat Aleksandr Golovanov on varem öelnud, et Milana Kaštanova perekond tahab Peterburi linna kommunaalametilt saada hüvituseks kokku vähemalt 10 miljonit rubla ehk ligi 240 000 eurot, kogu raha on kasutatud Milana raviks.