Suhtlusportaal tuli tegelikult vastu ministri Najat Belkacem-Vallaudile, kes kutsus Twitterit üles postitusi tsenseerima ja vihakõnelejate andmete jagamist kohalikele võimuorganitele.

Nimelt liigub ministri sõnul šokeerivaid säutse teemadel #unjuifmort ("surnud juut"), #unbonjuif ("hea juut"), #SiMonFilsEstGay ("Kui mu poeg on gei") ja #SiMaFilleRamèneUnNoir ("Kui mu tütar toob koju musta").

Belkacem-Vallaud teatas, et väljendusvabadust ei tohi kasutada karistamatult, sest homofoobia, rassism ja antisemitism võivad kiiresti viia vägivallani.

"Kui valitsus võtab kasutusele tegevusplaani vägivalla ja diskrimineerimise vastu seksuaalse orientatsiooni või sooidentiteedi pärast, kutsun ma Twitterit üles vastutustundele, nii et ta võiks aidata kaasa sellise väärkäitumise ennetamisele ja ärahoidmisele," kirjutas Belkacem-Vallaud.

Ministri sõnul oleks Twitter andmeid mitte jagades rassiviha, ksenofoobia ja homofoobia propageerimise tööriist.

Ka juudiorganisatsioon UEJF nõudis Twitterilt hiljuti antisemiitliku sisu eemaldamist. Twitter algselt küll keeldus, kuid lõpuks siiski nõustus, kommenteerides uudisteagentuuridele, et tegu polnud modereerimisega.