Alus vajus kreeni täna varahommikul Rootsi vetes Ölandi ja Gotlandi vahel, vahendab Iltalehti Rootsi veeteede ameti ja Rootsi raadio teateid. Viimane pilt alusest on tehtud Soome aja järgi umbes kell 10.30, enne kui see vajus täielikult merre.

Laeval oli kümme inimest, kes kõik päästeti. Kaks inimest viidi helikopteriga haiglasse. Kuid kahtlustakse, et sündmuskohale appi saabunud Hollandi laeva Wylde Swan üks madrus uppus.

Tuul puhus õnnetuse ajal 15 meetrit sekundis ja laine kõrgus oli umbes kolm kuni neli meetrit. Norra laeva esialgsed lekkepõhjused ei ole veel teada. Päästemeeskonnad püüdsid esialgu laevahukku ära hoida, kuid peagi sai selgeks, et see on võimatu ja pardalt päästeti meeskond.
Hollandi laev saabus sündmuskohale alles pärast päästeoperatsiooni lõppu.

Uppunud aluse Wyvern vrakk asub nüüd umbes 50 meetri sügavusel. 1897. aastal ehitatud alus oli 24,25 meetri pikkune kahe mastiga purjelaev.

Purjelaev Wyvern osales võistlusel Tall Ships Race. Sama võistluse raames seilavad suured purjelaevad 22.-23. juulini teel Helsingist Riiga ka Roomassaare sadamasse Saaremaal.