Ida päästekeskuse teatel oli õppuse eesmärk hinnata valmisolekut veeõnnetustele reageerimiseks, koostööd mitme teise ametkonnaga, päästeseaduse erinevate sätete tundmist ning päästetehnika efektiivset kasutamisoskust.

Õppuse peakorraldaja Jõhvi korrapidamisgrupi operatiivkorrapidaja Valvi Väli sõnul läks õppus nii korralduse osas kui ka lahendamise osas hästi. "Õppuse põhieesmärk ei ole sündmuse positiivne lahendamine, vaid oluline on lahendamise käik ja kuidas jõutakse kõiki osapooli rahuldavate tulemusteni," selgitas Väli.

Õppuse legendi kohaselt grillis seltskond ujuvvahendil kuppelgrilliga, mis läks ümber ja põhjustas tulekahju. Ujuvvahendi juht ehk kapten kukkus üle parda ning alus triivis Peipsi järvele kaldast umbes 1 kilomeetri kaugusele. Lisaks veel mõned detailid, millega sündmuste lahendajatel tuli arvestada.

Sarnaseid õppusi korraldab Ida päästekeskus igal aastal. Käesoleval aastal on üks väiksem veepääste õppus toimunud Porkuni järvel (Lääne-Virumaa) ning üks õppus on tulemas septembris Narva veehoidlal.