"Lõpetage see jutt käibemaksu mõjust kauba hinnale. Võib-olla kusagil see kunagi oli nii, aga tänases Eestis kindlasti mitte.

Turg on hõivatud rahvusvaheliste kettide poolt, kes on põhiliselt rahul oma turuosaga. Sellest tulenevalt mingit reaalset konkurentsi pole, on ainult jutt tihedast rebimisest.

Tegelikkuses balansseerivad müüjad üksmeelselt ostjate hinnatundlikkuse ülemisel piiril - kui järjekordne hinnatõus annab tagasilöögi, tõmbutakse ajutiselt tagasi ning mingi aja pärast proovitakse uuesti. Kasumit suurendatakse mitte läbimüügi vaid juurdehindluse arvelt. Teiselt poolt terroriseerib ketikaubandus ka tootjaid.

Sellest kõigest tulenevalt tekkis kentsakas mõte - äkki on hoopis õigem tõsta toidukaupade käibemaks näiteks 50%-le. Nii kummaline, kui see ka ei tundu, aga sellest ainult võidaksime - hinnad, mis on niikuinii ülemisel piiril, jääksid samaks, aga +30% laekuks riigi eelarvesse, mis on igal juhul parem kui kaubakettide välisomanike taskusse," kirjutab lugeja.