"Läksime sisse, jõudsime alles laua taha istuda, kui kohe tuli üks teenindaja ja küsis, kas toob meile midagi juua. Kui vastasime, et hetkel mitte, muutus ta ülbeks ja ütles, et kui me midagi ei osta, siis peaksime ära minema. Palusime veidi lisaaega ja ostsime kokteili nimega B-52.

Kuna B-52 serveeritakse pitsides, siis järgmine kord, kui teenindaja laua äärde tuli, polnud meil jälle nina ees jooke. Teenindaja palus meil lahkuda. Küsisime: miks? Ta vastas, et juhataja käskis. Läksime siis selle juhatajaga rääkima ning ta mõistis, et on tekkinud mingi arusaamatus ja lubas meil siiski oma kohale jääda.

Vahepeal oli aga teenindaja kutsunud turvamehe, kes asus meid suhteliselt agressiivselt välja viskama. Ta hakkas mu meest kiskuma ja ülbitses. Mees püüdis alul seletada, et juhataja lubas meil baari edasi jääda, kuid ärritus turvamehe põikpäisuse peale ja tõukas teda endast eemale.

Turvamees väänas mu mehe vastu maad ja kägistas teda. Seejärel hüppas talle kallale veel kaks inimest, kes hoidsid teda kinni. Üks teenindaja lõi teda jalaga.

Mu mees viidi välja. Turvamehed sõimasid teda vene keeles. Ta ütles neile midagi mürgist vastu ja selle peale üritas üks turvameestest talle pipragaasi näkku lasta. Paraku sai gaasipilve omale näkku hoopis minu sõbranna, kes pistis selle peale valust karjuma.

Baarist väljus üks teenindaja, kes polnud tol hetkel tööl, vaid veetis töökohal ilmselt hoopis puhkust. Igal juhul oli ta purjus. Ta tuli meile järele, hakkas meie seltskonda uuesti provotseerima ja lasi pipragaasi näkku ka mu sõbrale. Rüseluse käigus sai pipragaasiga pihta ka vähemalt üks täiesti juhuslik mööduja.

Gaasitatud ja poolpimedad inimesed püüdsid pääseda naaberbaari tualetti silmi pesema, aga turvamehed karjusid kolleegidele, et nad ei laseks neid sisse. Ja nad ei lasknudki!

Kutsusime kohale politsei. Enne kui korravalvurid kohale jõudsid, jooksis sõbrale gaasi näkku lasknud tüdruk loomulikult minema. Baari töötajate sõnul olime meie kõiges süüdi ja käitusime väga agressiivselt.

Politsei ütles, et võite küll avalduse teha, aga vaevalt sellest midagi kasu on," rääkis lugeja.

"30. juuni varahommikul kella kahe ja kolme vahel sai politsei väljakutse Tallinna vanalinna Väike-Karja tänavale, kus ühe seltskonna liikmete sõnul oli neil tekkinud konflikt baari töötajate ja turvameestega ning baari töötajad olid põhjendamatult piserdanud mitmele seltskonnas olnud inimesele näkku pipragaasi.

Politseinikud kuulasid koha peal osapooled üle ning soovitasid kannatanutel kirjutada juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks ja süüdlaste vastutusele võtmiseks avalduse. Kuna sel ööl oli politsei poole pöördujaid palju, tuli jaoskonnas avalduse esitamisega tavapärasest rohkem oodata. Pika ootamise vältimiseks pakkusid korrakaitsjad välja, et jaoskonda võib tulla avaldust kirjutama ka hommikul ning soovitasid gaasist saadud võimalike tervisehäirete fikseerimiseks pöörduda ka koheselt arsti poole. Pärast vestlust ja olukorra fikseerimist kõik osapooled lahkusid rahumeelselt. Reedese seisuga pole keegi avaldust esitanud," kommenteerib lugu politsei pressiesindaja Helen Uldrich.

Baarilt ei õnnestunud kommentaare saada, kuna nende Facebooki kodulehel üles märgitud infotelefonile vastas inimene, kes väitis, et läheb kohe sellelt töökohalt minema, ega osanud ka nimetada kedagi muud, kes võiks kõnealuse intsidendi kohta midagi öelda.

Baari esindaja teatas Delfile, et nende ettevõttes on ööpäevaringne videovalve ning 30. juunil toimunu on salvestatud. "Videost on näha, kuidas „kannatanu“ alustab esimesena meie baari töötajaga kähmlust," teatas ta.

Samuti lisas ta, et tänaseni pole enda kannatanuks nimetanu esitanud politseile avaldust.