Erakondadele riigilt makstava toetuse suurus on seadusega paika pandud, igas kvartalis teeb erakondadele maksed ära siseministeerium. Siseminister Ken-Marti Vaher saatis riigikantseleile kirja, milles palus erakondadele raha väljamaksmise ülesanne võtta siseministeeriumilt ära ja anda riigikogu kantseleile.

"Siseministeeriumi hinnangul on erakondadele antavate toetuste kajastamine siseministeeriumi valitsemisala eelarves ebakorrektne, kuna kajastab ebaõigesti riigieelarveliste vahendite paigutust riigieelarve seaduses ning moonutab sellega riigieelarve läbipaistvust. Samuti ei ole sarnaste toetuste andmine siseministeeriumile vabariigi valitsuse seadusega pandud ülesannetega seotud tegevus. Siseministeeriumi hinnangul peaks erakondade rahastamise menetlus toimuma seadusandliku võimu institutsioonide kaudu kaasamata sellesse protsessi täitevvõimu esindajaid," kirjutas Vaher.

Kuna parasjagu on niikuinii muutmisel erakonnaseadus, siis soovib Vaher selle käigus vabaneda ka erakondadele mõeldud rahast oma ministeeriumi eelarves.