Linnapea nõuniku töö sisuks on nõustada linna juhtkonda kultuuriküsimustes ning koordineerida linna erinevate kultuurivaldkonnas tegutsevate asutuste tegevust ja koostööd.

Samuti suuremate ülelinnaliste ürituste läbiviimist ning külaliskollektiivide vastuvõtmist.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul hindab ta kõrgelt Meelis Pai pikaajalist kogemust kultuurivaldkonna juhina. „Niisuguseid mehi ei tohi lihtsalt üle parda visata ning soovime tema kogemusi kasutada parimal viisil Tallinna huvides,“ ütles Savisaar.

13 aastat Eesti nuku- ja noorsooteatrit juhtinud, kuid aprilli alguses vastuolude tõttu kultuuriministeeriumiga ametist vallandatud Meelis Pai liitus juuni lõpus Keskerakonnaga. SA NUKU nõukogu esimehe Kalju Komissarovi sõnul vabastas nõukogu Pai ametist usalduse kaotuse tõttu. "Meelis Pai ei lahkunud ise, ta saadeti minema," ütles Komissarov toona Delfile.

Meelis Pai lõpetas 1996. aastal Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonna näitejuhtimise erialal. Ta on töötanud Tallinna linnateatri välissuhete juhina ning alates 2000. aastast kuni 2013. aasta aprillini oli ta Eesti nuku- ja noorsooteatri (SA Nuku) direktor. Kultuurielu edendamise eest on teda 2011. aastal tunnustatud Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Linnapea nõunikuna on ametis veel Moonika Batrakova, Jüri Kuuskemaa ja Juhan Paadam ning linnavalitsuse nõunikena Liina Oja ja Peeter Lukanenok.