"Reformierakond lubas eelmiste valimiste eel riigi rahanduse korras hoida. Riigieelarves Lutsu "Kevadest" lähtuv tõnissonlik ja hoolikas maksumaksja raha lugemine on võimaldanud suurendada pensione ja lastetoetusi ning maksta õpetajatele, politseinikele ja päästetöötajatele paremat palka. Niisamuti võimaldab see järgnevatel aastatel vähendada tulumaksu ning tööjõumakse. Valimislubaduste täitmise üle on iga erakond uhke ja konkurent arusaadavalt kade ning eks härra Saare mõtteavaldus olegi viimasest loomuomadusest kantud," kirjutas Holsmer SDE-le vastuseks.

"Me pole kunagi rääkinud asendamatusest, vaid sellest, et ükski teine koalitsioon riigikogus ei suudaks jätkata seni Eestile edu toonud parempoolset fiskaal - ja majanduspoliitikat. Mis on alternatiivid? Sotsialistid on riigikogus korduvalt teinud ettepanekuid tõsta ja kehtestada uusi makse ning arvavad, et see on hea Eestile. Ka Keskerakond on maksude tõstmise poolt ning ega kummalgi opositsioonierakonnal ei tilguks süda verd riigile suurt võlakoormat kaela tõmmata. Eesmärgiga, et korraks oleks hea. Need on kaks erinevat maailmanägemust. Eesti inimesed toetasid 2011. aasta valimistel seni riigile edu toonud poliitikat ning Reformierakond seisab valitsuses valimistel antud lubaduste eest. Isegi siis, kui see ei meeldi sotsiaaldemokraatidele," jätkas Holsmer.

Ta lisab: "Nii nagu andis valijate enamus valitsusele selge usalduskrediidi, said oma esindatuse riigikogus sotsid. Nõnda toimibki demokraatlik riigikorraldus ja abstraktsele "rahulolematusele" viitamine tähendab valija hääle ülimuslikkuse kahtluse alla seadmist."

Holsmer kinnitab, et poliitika on ideede vaheline võitlus, mitte osalemine solvamise Eesti meistrivõistlustel.

"Valimatu kriitika asemel võiks sotsid ehk pingutada sisulisema visiooni pakkumisega, kui seda seni on tehtud. Niisamuti vajab riigijuhtimine koostööd ja eks suudaks iga erakond sotside kohta miskit krõbedat öelda. Iseasi, kui ühisosa leidmisele orienteeritud see on," arvas ta. "Mis puudutab Saare ütlemisi ministrite aadressil, siis soovitaks tal rahulikult sisse-välja hingata või jahutav limonaad juua. Kriitika on alati teretulnud, kuid antud juhul on selle kvalitatiivne tase võrreldav Kesknädalas ja Tallinna TV-s pakutavaga. Kui taoline kitsarinnaline lahmimine on sotside uus algus, siis peaks iga valija enda käest küsima, et kas see on tõesti see, mida Eesti vajab?"