Delfi kommentaaripalvele vastanud Kaidi Udris töötab Kairos tantsijana ning elab kesklinna lähedases piirkonnas, kus elu on üldjoontes sama vaikne ja rahulik nagu rahutuste eel.

Kuigi meedia vahendusel kuuleb sageli teateid üha uutest rahutustest, on õhk Udrise sõnul kohapeal võrdlemisi puhas. Samas annavad tänavalt kostuvad helid aimu, et ühtteist erakorralist riigis siiski toimub.

"Viimasel ajal olen kuulnud armeekoptereid, kiirabi, politseid, püssipauke," rääkis Udris eile. "Täna on rahulik, elu jätkub vanaviisi, aga inimesed on õnnelikumad ja lootusrikkamad."

Udris kirjeldas, kuidas ta käis pärast riigipööret koos egiptlastega tänaval pidutsemas. "Nägime sõdureid tänavatel oma tankide peal ja kõrval, tõsised näod ees, püssid õlal. Aga inimesed olid eufoorias, andsid sõduritele komme ja maiustusi, kallistasid ja tänasid toetuse eest."

Tema sõnul tunnevad kohalikud end pärast revolutsiooni sama turvaliselt kui enne selle algust. Siiski - kuna poliitilised kired lõõmavad õhtuti, kui on jahedam ja inimesed erksamad, on mõistlik oma päevatoimetustega enne pimeda saabumist ühele poole saada. Kriitiline aeg saabub õhtul kell 18.

"Enne kui politsei oma endist võimu tänavatel ei taasta, tuleb olla ettevaatlik, kus ja mis ajal liikuda, aga igapäevast elu ja tööd see väga ei mõjuta," selgitas Udris.

Välismaa naisena pole Udris ise Tahririle ega teistesse protestikolletesse kippunud, kuid on osalenud Morsi reformide raames korraldatud demonstratiivesinemistel tantsijana. Hiljuti sekkus etendusse ka üks Muslimi vennaskonna liige.

Vaata videost, kuidas Moslimi Vennaskonna liige püüab balletietendus käigus tantsijaid lavalt minema kihutada.

Välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakovi andmete kohaselt viibib hetkel Egiptuses kohapeal 50 eestlast.