Oma õppimaasumist Tartu ülikoolis on tänaseks kinnitatud 470 tulevast tudengit.Sisseastumisperioodi vaieldamatult populaarseim eriala on meditsiin, kuhu oli hommikuks laekunud 447 avaldust. Tallinna ülikoolis osutusid bakalaureuseõppe kõige populaarsemateks erialadeks õigusteadus, psühholoogia ja riigiteadused.

Täna on viimane päev esitada avaldusi Tartu ülikooli päevasesse õppesse sisseastumiseks. Hommikuse seisuga on Tartu ülikooli esitatud 8865 sisseastumisavaldust, neist 6977 bakalaureuseõppesse, 159 magistriõppesse ja 291 doktoriõppesse.

Tartu ülikooli vastuvõtuspetsialisti Kaja Karo sõnul on tänavune sisseastumisperiood näidanud võimekate tudengikandidaatide väga kõrget taset. „Mul on heameel, et need võimekad noored, kes on oma õppimatuleku juba kinnitanud, leiavad, et just Tartu ülikool on maailmas tunnustatud Eesti parim ülikool, kus kõrgharidust omandada ning mille diplomiga edukalt tulevikus tööturule siseneda,“ lausub Tartu ülikooli õppeprorektor Martin Hallik.

Vastuvõtt Tallinna ülikooli kõigile erialadele kestab kuni 9. juulini, dokumente saab ülikooli kohapeale tuua kuni 8. juulini.

"Inimesed, kes ei ole sooritanud riigieksameid, neil on võimalik Tallinna ülikooli bakalaureuseõppe erialadele astuda üksnes sisseastumiseksami tulemuste põhjal. See muudatus sisseastumise korralduses rõõmustab inimesi, kes soovivad ülikooli astuda, kuid pole riigieksameid teinud,” ütles Tallinna ülikooli vastuvõtuspetsialist Merit Paist.

Vastuvõtt Tallinna ülikooli kõigile erialadele kestab kuni 9. juulini sisseastumise infosüsteemis SAIS, dokumente saab ülikooli kohapeale tuua kuni 8. juulini.

Erialadele, kuhu võetakse vastu riigieksamite tulemuste põhjal, kestab vastuvõtt kuni 18. juulini sisseastumise infosüsteemis SAIS.