“Tartu ülikooli õigusteaduskonna dekaani Jaan Ginteri väide, et Tallinna ülikooli tulevad õppima need, kes Tartu Ülikooli sisse ei saa, ei tundu olevat kohane, sest TLÜ õigusteaduse erialale kandideerib rohkem inimesi kui samale erialale Tartu ülikoolis. Tallinna ülikooli 90-le õigusteaduse bakalaureuseõppe kohale kandideerib tänaõhtuse seisuga 442 inimest,” ütles TLÜ akadeemiline prorektor Priit Reiska.

Reiska sõnul ei ole TLÜ õigusteaduse erialale vastuvõttu suurendanud. “Võrreldes eelmiste aastatega on sel aastal Tallinna ülikool õigusteaduse bakalaureuseõppesse vastuvõttu vähendanud ligi kolmandiku võrra.”

Ülikooli kommunikatsioonijuhi sõnul on Tallinna ülikooli õigusteaduse bakalaureuse- ja magistriõppe õppekavad läbinud riikliku üleminekuhindamise ning TLÜ-le on antud nendel õppekavadel tähtajatu õpetamise õigus.

Tartu ülikooli õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter esines täna meedias väitega, nagu oleks konkurents Tallinna ülikooli õigusteaduskonda väiksem ning sealt saadav lõputunnistus selle võrra väiksema väärtusega.