„See, mis Egiptuses toimub, on nähtuse nimega poliitiline islamism langemine,“ ütles Assad intervjuus Süüria riiklikule ajalehele Ath-Thawra, millest väljavõtteid postitati ametlikule Facebooki lehele, vahendab Sky News.

„Igaüks maailmas, kes iganes kasutab religiooni poliitilistel eesmärkidel või mõnede kasuks, aga mitte teiste, langeb,“ ütles Assad. „Te ei saa kõiki inimesi pidevalt lollitada, rääkimata Egiptuse inimestest, kellel on tuhandeid aastaid vana tsivilisatsioon ja kes on omaks võtnud selged araabia rahvuslikud ideed. Pärast üht aastat on tegelikkus Egiptuse rahvale selgeks saanud. Moslemivennaskonna tegevus on aidanud neil näha valesid, mida kasutati rahvarevolutsiooni alguses Egiptuses.“

Egiptuse president Mohamed Morsi, kes kukutati sõjaväelise riigipöördega vaid aasta pärast ametisse valimist, kutsus hiljuti koos sunniitide juhtidega esinedes üles pühale sõjale Süürias. Sunniitide hulka kuulub enamik Süüria mässulistest.

Damaskuse ja moslemivennaskonna vahel valitseb ammune vaen. Morsi on moslemivennaskonna üks juhtidest, samas kui sellesse organisatsiooni kuulumine on Süürias alates 1980. aastatest surmanuhtlusega karistatav.

Moslemivennaskonna Süüria haru mängib võtmerolli Süüria eksiilis tegutsevas rahvuskoalitsioonis, mida on Süüria rahva seadusliku esindajana tunnustanud enam kui sada riiki ja organisatsiooni.