Mansour oli konstitutsioonikohtu aseesimees alates 1992. aastast ja määrati selle esimeheks 2013. aasta mais ning asus ametisse 1. juulil, vahendab BBC News.

1945. aastal Kairos sündinud Mansour sai juristina praktiseerimise litsentsi 1967. aastal Kairo ülikoolist. 1970. aastal hakkas ta tööle riiginõukogus ja tõusis ametiredelil, kuni nimetati 1992. aastal konstitutsioonikohtu aseesimeheks.

Mansouri nimi kerkis Egiptuse võimaliku riigipeana esimest korda esile ilmselt 30. juunil.

Praeguse protestilaine esimesel päeval, 30. juunil, jagas organisatsioon Al-Sha'ab Yureed (Rahvas Nõuab) teiste meeleavaldajate hulgas petitsiooni, milles kutsuti üles moodustama riigi valitsemiseks presidendinõukogu ning Mansouri nimi esines selles nõukogu ühe võimaliku liikmena.

Veebileht Masrawi märgib, et praegu on Mansouri jaoks kiirete muutuste aeg. Viimased kümme aastat on ta mänginud kohtus tähtsuselt teise mehe rolli.

Kuigi Mansour pole veel avalikult esinenud, on Twitteri kasutajad tema kui uue riigipea pealtnäha omaks võtnud. Paljud peavad tema nimetamist faktiks ja on kirjutanud Twitterisse õnnitlussõnumeid.

Kohtunik Hamid al-Jamal kirjeldas Mansouri väljaandes Al-Ahram Al-Shabab vaikse rahuliku mehena, kes teeb tasakaalustatud otsuseid ja austab Egiptuse rahva tahet.