Sel nädalavahetusel toimub Lemmerannas, samas kandis, kus jaaniõhtul leidis aset mitu noortega seotud intsidenti, populaarne surfarite üritus Surfilaager. Justnimelt eelpool nimetatud juhtumi tõttu olidki korraldajad aga sunnitud ürituse turvameetmed üle vaatama, veendumaks, et osalejate turvalisus oleks tagatud.

Surfilaagri pressiesindaja Anna-Liisa Supp ütles Delfile, et korraldajatel on äärmiselt kahju Lemmel toimunud intsidendi pärast ning nad on teinud omalt poolt ettevalmistusi, et selline asi Surfilaagris ei juhtuks.

"Surfilaager on piiratud festivalialaga, mida valvavad Meeskond Security turvamehed. Sissepääs Surfilaagrisse on ainult käepaelaga ja telklaagri alad asuvad piirdega ja turvameeskonnaga piiratud alal sees. Lisaks on mehitatud valve nii Surfiparklas kui ka tavaparklas," selgitas Supp.

"Kohapeal on ka nii vetelpäästjad kui meedikud ning esmaabi on vastavalt tähistatud punktis," ütles Supp.

Ürituse pressiesindaja lisas ka, et kui üritusel peaks tekkima vägivalda, vargusi või muid turvalisust puudutavaid probleeme, siis tulekski pöörduda turvameeskonna poole.

Supp ütles samuti, et kuigi nimetatud turvameetmed olid juba algselt plaanitud, siis Lemme juhtumi tõttu vaadati need uuesti üle, et vältida võimalike probleemide teket.

Hiljuti jõudis avalikkuse ette intsident, kus jaaniõhtul märatses Pärnumaal Lemme rannas mitmekümneliikmeline noorukite seltskond, kes peksis valimatult inimesi, sealhulgas noori naisi. Üht inimest peksti lausa patrulli silme all, too aga vahele ei astunud.