Helikopter Mi-8, mille pardal oli 28 inimest, sealhulgas 11 last, kukkus alla teisipäeval kell 10.40 kohaliku aja järgi, vahendab RIA Novosti.

Riikidevaheline lennunduskomitee (MAK), mis tegeleb Venemaal lennuõnnetuste uurimisega, teatas alguses, et õnnetuses hukkus 19 inimest, kuid eriolukordade ministeerium seda ei kinnitanud. Ministeeriumi päästjad pole õnnetuspaigale veel jõudnud.

„Sündmuste kohta on olemas selline versioon, mille järgi jäid teisipäeval 28 inimesest ellu kolm meeskonnaliiget, üks naine ja kaheaastane tüdruk. On olemas informatsioon, et raskelt vigastatud naine võis surra. Ühe meeskonnaliikme seisund on väga tõsine,“ ütles kohaliku valitsuse allikas, kes soovis jääda anonüümseks.

Vaatamata ulatuslikule otsinguoperatsioonile, milles osaleb üheksa õhusõidukit ja ligi 400 inimest, ei oldud kopterit teedeta maastikul ilmselt suudetud leida enam kui 30 tundi pärast õnnetust.

„Me ei kinnita, et kopter on leitud,“ ütles eriolukordade ministeeriumi pressiesindaja kolmapäeva hommikul.

Põhjuseks on ilmselt segadus õnnetuspaiga asukoha ümber. Eriolukordade ministeerium teatas aga, et kopteri piloodil õnnestus öösel päästjatega satelliittelefoni abil ühendust võtta, mille tulemusena tehti tema asukoht kindlaks.

Otsinguid on raskendanud ka ilmastikuolud. Vaatamata lühikesele arktilisele suveööle, oli ilm pilves, udune ja sadas vihma. Eriolukordade ministeeriumi teatel asub õnnetuspaik umbes 50 kilomeetri kaugusel Deputatski külast.

Helikopteri reisijate hulgas olid puhkuselt naasnud perekonnad ning mitmed kohalikud ametnikud.

Kopter sattus teadetekohaselt tugevasse turbulentsi ja tabas sabaga mäekülge.