Kerry tunnistas Aasia julgeolekukohtumise järel ajakirjanikele, et arutelu ei viinud neid Moskva Šeremetjevo lennujaama transiiditsoonis redutava endise luuretöötaja põhjustatud diplomaatilise ummikseisu lahendamisele lähemale, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Lavrov ütles varem, et teisipäevasel kohtumisel Kerryga Snowdeni küsimus jutuks ei tulnud.

"Ei, Snowdenit me ei arutanud. President ütles eile kõik ära. Kõik saavad aru," ütles Lavrov pärast jutuajamist Kerryga ajakirjanikele.

Vene president Vladimir Putin ütles esmaspäeval, et Moskva ei anna kedagi välja ja Snowden võib jääda Venemaale, kui ta lõpetab Ühendriikide luureinfo lekitamise.

Kerry sõnul on Snowdeni probleem rohkem justiitsametnike tööpõld.

"Nii et võib öelda küll, et me ei arutanud mingeid olulisi arenguid, aga mina kindlasti tõin esile meie seisukoha, kuidas see meie suhete kontekstis välja näeb," rääkis USA välisminister ja lisas, et arutelu ei toimunud selles mõttes, et oleks mille põhjal edasi tegutseda.

USA võimuesindajad nõudsid varem resoluutselt Moskvalt Snowdeni väljaandmist, Kerry ähvardas koguni kahepoolsete suhete pingestumisega.

Rohkem kui nädala eest Hongkongist Moskvasse lennanud Snowden on palunud poliitilist varjupaika 21 riigilt, mitmed on juba palve tagasi lükanud.