Ujumisliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul leidis liidu juhatus, et Borzovi rikkumise näol on tegemist äärmiselt raskekujulise eksimusega nii seaduste kui ka treeneri kutse-eetika vastu. "Seetõttu ei näinud ujumisliidu juhatus võimalust, et Borzov saaks treeneriametis jätkata ning juhatus teeb Eesti Olümpiakomiteele ettepaneku tema treenerilitsentsi peatamiseks," ütles Kovanen BNS-ile.

Ta lisas, et mees on ka ise oma eksimuse raskusest aru saanud ja on juba taandunud omal soovil treeneritööst klubi tasandil.

Borzov saatis ujumisliidule ka kirja, milles kahetses tehtut ning palus vabandust. "Palun siiralt vabandust kogu Eesti spordi avalikkuse ees ning palun vastu võtta minu vabandused Eesti Ujumisliidule tekitatud negatiivse tähelepanu pärast. Minu käitumine väärib karmi karistust. Soovin tänada inimest, kes teavitas politseid minu seisundist ning samas soovin tänu avaldada politseitöötajatele kiire reageerimise eest, mis hoidis ära võimaliku suure tragöödia," märkis Borzov.

Lõuna prefektuur alustas esmaspäeval Borzovi asjus kriminaaluurimist. "Täiendava ekspertiisi käigus selgitati esmaspäeva pärastlõunal, et Kia rooli keeranud mehe alkoholijoove oli sedavõrd suur, et juhtunut uuritakse edasiselt kriminaalmenetluse raames," ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Delfi andmetel mõõtis politsei Borzovil kolmepromillise joobe.

Politsei tabas Borzovi reede õhtul kella 18 paiku, kui oli saanud eelnevalt tähelepanelikult liiklejalt teate, et Tartus Puusepa tänaval liikuva sõiduki juht võib olla joobes. Liikluspolitseinikud tabasid sõiduki samalt tänavalõigult ning pidasid kahtlaseid manöövreid teinud juhi kinni.

Kia roolis olnud 1957. aastal sündinud Borzovil tuvastati raske alkoholijoove. Kuna tõenduslikku alkomeetrisse mees oma seisundi tõttu puhuda ei suutnud, toimetati ta vereanalüüsiks ekspertiisi ning sealt omakorda juba arestikambrisse kainenema. Lõuna prefektuuri pressiesindaja märkis, et politsei on sama mehe ka varem joobespäi autoroolist tabanud.

Borzovil oli autos kaasreisijateks viis noorukit vanuses 15-16 eluaastat, kes olid samal päeval osalenud Tartus ujumisvõistlusel ja keda treener hakkas Tallinnasse sõidutama.