Eelkõige peavad üliõpilased Aaviksoo sõnul nõudma ülikoolilt tugevat õppetaset ning kaastudengitelt eetilist käitumist. "Akadeemiline petturlus oma erinevates vormides on ju üks kõrgkoolide häbiväärsemaid probleeme. Muret teeb vaikiv ja leviv sallivus sellise akadeemilise varguse suhtes. Seetõttu pole küsimus üksikus juhtumis, vaid negatiivsetes tendentsides, millest pole sugugi piisavalt avatult räägitud," märkis Aaviksoo.

Üliõpilase õigused peavad haridusministri sõnul loomulikult olema kaitstud. Üliõpilasel peab olema võimalus oma tulemusi apelleerida, kuid ülikool ei pea esitama tudengile lihtsalt nõudmisi, vaid garanteerima, et sealt saadav haridus oleks väärt kõrghariduse nime.

"On igati tervitatav, et Peeter Lorents selja sirgeks lõi ja andis meile võimaluse selle probleemiga tegeleda. Loodan, et kõik akadeemilised kolleegid-rektorid Eesti kõrgkoolidest vaatavad ausalt peeglisse ja püüavad uue õppeaasta alguseks sõnastada oma seisukohad ja tegevuskavad selle kõrghariduse avalikku usaldust õõnestava küsimuse lahendamiseks," lisas Aaviksoo.