Probleem on tõsine. Vanalinna kitsastel tänavatel sõiduautoga liiklemine on niigi keeruline, liiatigi hommikuti, kui kaupluste ja kohvikute ette pargitakse kaubaautod ning neist möödumine muutub lausa võimatuks. Kuid suurte tuletõrjeautodega manööverdamine nõuab sedapuhku lausa vigursõiduoskusi.

"Probleem on põletav nüüdseks juba teist aastat ja aina põletavamaks muutub. Piisab tulekahjust mõnes kõrgemas majas, kui tekib probleem juurdepääsuga," ütles kohapeal käinud piltnik.

Lisaks katavad välikohvikud kinni tuletõrjekaevud, nii et päästjatel puudub vajadusel lisavee juurdepumpamise võimalus.

Mida saab päästeamet probleemi lahendamiseks ette võtta? Sisuliselt mitte midagi muud, kui käia end üksnes aeg-ajalt meelde tuletamas ning probleemsetele kohtadele osutada. Muutmist vajab linnakodanike mõtteviis.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs kinnitas, et tänavatele pargitud autod tekitavad päästjatele peavalu juba mitu aastat. Eelmisel aastal alustati valesti parkinud autoomanike suhtes väärteomenetlusi ning alustatakse ka tänase reidi järel.

Samas pakkus tänane ringkäik ka positiivset. "Eelmise aasta kesksuvel tekkisid üleöö mitmele vanalinna tänavale salapärased betoonist tuvid, need häirisid operatiivsõidukite tegevust väga. Õnneks selliseid vigureid sellel suvel näha pole."

Vaata pilte päästeameti tuleohutuskontrolli tänasest kontrollkäigust!