Pean kurbusega tõdema, et olen oma tudengielus edukalt sooritanud päris mitmeid raskeid aineid, sealhulgas selliseid tõsiseid nagu matemaatiline analüüs, algebra ja geomeetria, keemia alused, jne. Kõigis eelnimetatud ainetes olid head, asjalikud õppejõud, kuid sellist pahatahtlikku suhtumist üliõpilastesse, nagu on Kalev Tarkpea eksamil, pole ma mitte kuskil kohanud. See õppejõud ähvardab pidevalt eksmatrikuleerimisega neid, kes sooviksid pärast eksamit oma tööga lähemalt tutvuda. Töid ta kunagi üliõpilastele tagasi ei anna, nii et väga raske on aru saada, milles ikkagi olen eksinud. Mul on kuri kahtlus, et ta loeb tahtlikult väiksemagi veagi puhul ülesande valeks ning kukutab läbi.

Teatavasti on tulemas kõrgharidusreform, mis teeb elu väga raskeks. On sügavalt ebanormaalne, kui ühe-kahe ebaõnnestunud eksamiülesande pärast kukutatakse tudeng läbi, hoolimata sellest, et kogu töö eest võib inimesel olla tublilt üle 51 protsendi punkte. Kuna Tarkpea ained on eeldusaineteks teistele füüsika ja materjaliteaduse ainetele, kaotab tudeng õpingute jooksul liiga palju hädavajalikke ainepunkte ning tasuta koha säilitamiseks ei jää õppuril enam mingeid võimalusi. On väga kurb, et ühe õppejõu liiga pahatahtliku suhtumise pärast jääb tudengil kõrgkool lõpetamata ning ta on sunnitud hakkama õpingute eest maksma.

Igal juhul tahaks hoiatada, et ebaausa hindamise ja vaenuliku suhtumisega õppejõude võib leida ka Tartu Ülikoolis, nii et mõelge, kas riskite minna õppima füüsika ja materjaliteaduste osakonda. Kui olete püüdlikud, saate küll matemaatika ja keemia ainetes edukalt hakkama, aga lektor Kalev Tarkpea kukutab ühe lahendamata ülesande pärast läbi ainetes füüsikaline maailmapilt, magnetism ning füüsika ja tehnika.