"Hoolimata sellest, et meie pumplad töötavad täisvõimsusel, ei ole võimalik sellises koguses vihmavett korraga tänavatelt piisavalt kiiresti ära juhtida. Pikemas perspektiivis aitaks sarnaste üleujutuste kordumise võimalust, täiendada lahkvoolset kanalisatsioonisüsteemi," ütles AS Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp Delfile.

Lahkvoolse kanalisatsioonisüsteemi täiendamine oleks Tallinnas oluline, kuna pealinnas on tänini mitmeid piirkondi, kus toimib ühisvoolne kanalisatsioon, mis tähendab, et nii sademevesi kui reovesi juhitakse ühisesse süsteemi.

"Väga suurte valingvihmade korral, mil väga lühikese aja jooksul sajab maha erakordselt suur kogus sademeid, ületab koormus Tallinna ühisvoolse kanalisatsioonisüsteemi ärajuhtimise suutlikkuse," selgitas Topp.

Lahkvoolse ärajuhtimisüsteemi täiendamine tähendaks, et sademevesi ning reovesi voolaksid teineteisest eraldiseisvalt. "Sellega väheneks piirkondi läbiv reovee- ning sademevee hulk, mis omakorda vähendaks märkimisväärselt koormust pumplatele," selgitas Topp.

AS Tallinna Vesi plaanib kanalisatsioonisüsteemi täiendada koostöös Tallinna linnaga järk-järgult.