René Renz ütles Saksa väljaandes Der Bild, et tema ei ole elevandi surmaga mingil moel seotud. "Mina tahtsin Medi aidata," ütles Renz.

Ockstadti lähedal alligaatorifarmi pidav Renz ütles saksa ajakirjanikele, et Mediga oli kõik korras, kui too vette läks. "Juba lapsena läksime alati elevantidega koos ujuma ja ronisime neile selga. Kohe, kui nägin, et temaga on halvasti, üritasin teda aidata, sajad lähikonnas viibinud inimesed võivad seda kinnitada," sõnas Renz.

Küsimusele, miks ta edasi elevandil trampis, vastas tsirkusetöötaja, et Mädil oli südameinfarkt. "Ma hüppasin sellepärast, et püüdsin nõnda teha südamemassaaži. Ma karjusin ka appi, kuid keegi ei aidanud meid," lisas Renz.

Renz ütles veel, et tegelikult ei olnud tema ega ka tema pereliikmed Narva jões surnud 45-aastase elevandi Mädi omanikud. Ta võttis looma hooldada siis, kui senine omanik Mädist loobus. "Ma armastasin seda looma, me kõik armastasime. Olin Medisse väga kiindunud," väitis Renz.

Saksa ametkonnad ei ole seni suutnud Mädi õiget omanikku leida, kuid teda otsitakse.

Renzi ja tema venna Daniel Renzi juures on Medi (Mädi) juba kolmas surnud elevant. Aasta tagasi suri elevant Maya, kes töötas Daniel Renzi tsirkuses (Circus Universal Renz), emane elevant Saida suri paar kuud tagasi. "Ühel oli herpes ja teisel vähk," ütles Daniel Renz.

Rene Renz jääb esialgu Eestisse ja tegeleb siin oma loomade show'ga edasi.

Vaata õnnetu elevandi viimaseid hetki Narva jões!