"Kui Snowdeni plaan on jõuda näiteks Venetsueelasse, siis kindlasti kasutab ta transiidikoridori, kus ei oleks karta kinnipidamist USA valjaandmistaotluse alusel. Venemaa ametiisikud on andnud mõista, et kui Snowden küsiks asüüli Venemaal, siis seda kaalutakse," ütles Reinsalu Delfile.

Reinsalu sõnul on mitmed riigid teinud Venemaale tõsiseid etteheiteid inimõiguste rikkumise vallas, mis on viimasel ajal olnud süsteemne tõusev trend idanaabrite poliitikas. "Venemaa püüab Snowdenit oma kampaanias ära kasutada ja suhtekorralduslikus mõttes lüpsta nii palju kui võimalik," ütles Reinsalu.

Ministri sõnul on huvitav jälgida, milline pakkumine Snowdenile Moskva lennujaamas tehakse. "Nii nagu Assange esineb Russia Today saates või Depardieu käib Tšetšeenias. Just küberrünnakute ja spionaaži süüdistused on saatnud nii Venemaad kui ka Hiinat ning Snowdeni väidete valguses püüavad mõlemad riigid kindlasti maailma avaliku arvamuse suhtes vastukampaaniat teha," usub Reinsalu.

USA jälgimisprogrammide paljastamise eest spionaažis süüdistatav endine luuretöötaja Edward Snowden on teel Hongkongist läbi Moskva kolmandasse sihtkohta.
Hongkongi valitsus kinnitas, et Snowden lahkus riigist, kirjutab BBC.

Ajalehel The South China Morning Post on andmeid, et Snowden jõuab Moskvasse pühepäeva õhtul, teatas leht "usaldusväärsetele allikatele" toetudes.

Samas pole Moskva väidetavalt Snowdeni lõplik sihtkoht. Leht viitab võimalusele, et Snowden sõidab edasi Islandile või Ecuadori.

Hiljuti kinnitas Islandi valitsus, et on saanud vahendajalt mitteametliku teate, mille alusel soovib endine USA riikliku julgeolekuameti töötaja Edward Snowden seal asüüli saada.

USA ajaloo ühe suurima jälgimis- ja infokogumisskandaali päevavalgele toonud 29-aastane endine CIA tehniline abi põgenes 20. mail Hongkongi, kus varjab end Ühendriikide amentike eest ja jätkab salajaste NSA dokumentide avalikustamist ajalehtede Guardian ja Washington Post kaudu.