"Maks lagundab alkoholi tunni aja jooksul piiratud koguses. Pohmelus tekib siis, kui juuakse üle enda bioloogiliste võimete," vahendas ERRi uudisteportaal professor Sven Andreassoni Stockholmi sõltuvushäirete keskusest sõnu uudisteportaalile the.local.se.

Kindlaim viis pohmeluse saabumise vältimiseks on muidugi alkoholi tarvitamisest täielikult hoiduda või juua mõõdukalt ning Andreasson hoiatas, et pidutsejad peaksid mõtlema, kuidas nad joovad.
Kogus seab kindla piiri keha toimetulekule alkoholiga, kuid seda aeglustab ka vahepeal vee joomine ja söömine.

Andreassoni sõnul on tavaline maksimaalkogus keskmisele inimesele kolm-neli klaasi veini või sellele vastav kogus õlut või kangemat alkoholi ning ta hoiatas, et rahva seas populaarsetel pohmelusvastastel vahenditel, nagu näiteks hapukurgil või vastavatel reklaamitud ravimitel, ei ole tegelikult mingit mõju.