Sündmust pildistanud Delfi fotograafi sõnul oli homse Võidupüha paraadi tänase peaproovi märksõnadeks leitsak ja veepudel. "Et probleemi ennetada, kõlas ka aeg-ajalt käsk vett jagada," rääkis fotograaf. Ilmajaama andmetel on täna üle kogu Eesti enamik kohtades vähemalt üle 20 kraadi sooja.

Võidupüha hommik algab homme kell üheksa eelmisel õhtul süüdatud muinastule ja Tori kirikus süüdatud mälestustule ühendamisega võidutuleks Eesti Vabadussõjas mälestussamba juures Lossiplatsil.

Pidulikul tseremoonial annavad kaitseminister Urmas Reinsalu ja Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras maakondade tuletoojatele üle tuletooja medalid. Võidutule viivad maakondadesse iga maleva tublim naiskodukaitsja ja kaitseliitlane, kes on oma tegevust kaitseliidus alustanud juba kodutütre ja noorkotkana. Ausambale asetatakse pärjad Eesti Vabariigi Presidendi, riigikogu, peaministri, kaitseväe ja kaitseliidu ning diplomaatilise korpuse ja Haapsalu linna ning Lääne maakonna nimel.

Kella 9.45 hommikul hakkab Haapsalu Toomkirikus Võidupüha jumalateenistus. Kella kümnest hakkavad Haapsalu raudteejaama esisele platsile üles rivistuma paraadiüksused - üksteist kompaniid, üks miinipildujarühm, neli tankitõrjerühma, kolm orkestrit, 15 lippu.

Paraadi rivistaja on Kaitseliidu peastaabi ülem kolonel Kajari Klettenberg. Paraadi juhataja on kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Kell 11.00 tervitab kaitseliidu üksusi Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. President peab kõne ning saadab maakondadesse teele võidutule.