Vereinvesteeringut on aga tihti päris keeruline teha, kuna verd võetakse vastu vaid tööaegadel. Jah, ma tean, et tööandjad on kohustatud vereloovutuseks vaba päeva andma, aga kui töö juures on kiired ajad, siis vastutustundlik inimene lihtsalt ei lähe sel päeval varem minema. Nii võivadki vereandmiste vahelised pausid ülemäära pikaks venida.

Jaanipäeva eel tekkis ootamatult rohkem vaba aega. Mõtlesin ka, et kohe algava probleemse piduperioodi puhul kulub natuke vaba verd ikka hädasti ära. Täiesti tööaja sees - kell kolm - seisingi Doonorifoorumi ukse taga ja lugesin sellelt suure hämminguga, et verd võetakse reedeti vastu kella 9st kella 14ni. Tavaliselt ma selliseid aktsioone reedel ette ei võta ja muudel päevadel kestab vastuvõtt 19ni.

Nojah. Tulingi sama targalt tulema. Pean ütlema, et ma ei mõista hästi, miks vastuvõtukellaajad Verekeskuses nii kummalised on - tegelikult võiks ju vereloovutajaid võtta vastu reedel vähemalt kella 17ni, aga miks mitte ka laupäeval mingi mõistliku kellaajani? Neid inimesi, kes tõepoolest ei saa tööajal verd andma tulla, aga muidu oleksid selleks igati valmis, on ju päris palju.