Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri ütles Delfile, et see oli üks perekondlik grillipidu Kesk-Eestis, kus poest oli ostetud pooltooteid.

"Seal oli salateid ja grillimiseks mõeldud tooteid," sõnas Saluri ja lisas, et nakatumise täpsemad asjaolud on selgitamisel. Tema sõnul ei saa välistada, et pooltooted võisid olla riknenud juba poes või siis inimest koduses külmkapis ristsaastumise tõttu.

Terviseamet tuletab meelde, et soojal suveõhtul tuleb olla eriti valvas lihapalade korraliku kuumutamise ja valmistoitude jahedas hoidmisega.

"Soojaga hakkab salmonella väga kiiresti paljunema, sellepärast tuleb hoida koorega salateid jahedas," märkis Saluri.

Lihapala sisemine temperatuur peaks tõusma vähemalt +74 kraadini, kaladel vähemalt +63 kraadini.

Hea oleks jälgida, et küpsetamist vajavad toiduained ei puutuks kokku valmistoitudega.

Peske korralikult kõik salatid juur- ja puuviljad ning muidugi käsi, soovitas amet.