Päike on jälle välja tulnud ning algamas nädalavahetus, pealegi veel kolmepäevane! On viimane aeg avaldada küsitluse tulemused ja paljastada riigi kõige mõnusamad suplus- ja päevitusmekad.

Edestades Võsu randa vaid kahe häälega, võitis pronksmedali Narva-Jõesuu rand.

Narva-Jõesuu puhkes kuurortina õide 19. sajandi teisel poolel, kui avati Tallinn-Peterburi raudtee.
Pärast iseseisvuse taastamist jäi paik aastateks unarusse. Osaliselt seetõttu, et peatus varem randa tihedalt külastanud vene suvitajate voog.
Viimastel aastatel on Narva-Jõesuu inimestele jälle meelde tulnud ning paljud eestimaalased peavad seda parimaks kodumaiseks suvituskohaks.

Meremiili jooks 2012 Narva-Jõesuus

"Kui kord Narva-Jõesuus käidud, siis enam mujal ei saa olla, lihtsalt ahistav tunne tuleb. Tahad tagasi sinna, kus oli kõigile ruumi ja privaatsust," kirjutab üks lugeja.

Paigas, kus Vääna jõgi suubub Lohusalu lahte ehk Vääna-Jõesuus, on küsitluse tulemuste järgi Harjumaa populaarseim rand.

Pealinlaste suurt lemmikut on kommentaariumis nimetatud ka surfiparadiisiks.

Vääna-Jõesuu rand

Ühe lugeja arvates on seal Tallinna lähistel asuvatest randadest kõige soojem vesi. Teine jälle väidab, et Vääna-Jõesuu on rand, kus vesi ei lähegi kunagi soojaks. Olenemata sellest, kumb räägib tõtt, on Eesti Vabariigis ainult üks rand, mis on Delfi lugejate arvates veel vingem kui Vääna-Jõesuu.

Verevi rand Elvas Verevi järve linnapoolsel küljel!

Verevi ranna poolt hääletas natuke rohkem kui 16 protsenti kõigist küsitlusel osalenud inimestest.

"Absoluutselt number üks rand on Verevi järve rand Elva linnas. Fantastiliselt ilus linn ja rand. Suveilmad on seal alati väga soojad ja vesi samuti. Puhkajale hea ilmaga alati turvaline puhkus," räägib üks lugeja, kes ise pärit Tallinnast.

"Hääletan parimaks Verevi ranna Elvas. Seal on suur puhkekeskus ja head motellid siseturisti jaoks," teab teine lugeja rääkida.

Verevi rand

Peale esikolmiku mainiti korduvalt veel Võsu, Pärnu, Valgeranna, Kauksi, Nõva, Roosta, Stroomi, Tamula ja Pikakari randa.