Juba neljandat päeva kogunes pealinnas Brasílias, Sao Paulos, Fortalezas ja Rio de Janeiros meelt avaldama sadu tuhandeid inimesi. Enim oli öösel rahulolematuid Rio de Janeiros, kus tänavatele tuli suisa 300 000 inimest.

Ühistransporditeenuse seitsme eurosendise hinnatõusu tõttu alanud protestilaine on muutunud ka vägivaldseks.

Brasílias tõrjuti möödunud ööl tagasi meeleavaldajad, kes üritasid tungida välisministeeriumi hoonesse. Sao Paulos sai aga üks meeleavaldaja surma ja veel kaks vigastada, kui neile sõitis otsa auto. Rios üritati taas sissetungida linnavolikogusse. Süüdati lõkkeid ja rüüstati taas mitut kauplust.

Mõnede meeleavaldajate ohjeldamiseks lasi politsei juba mitmendat päeva käiku pipra- ja pisargaasi ning kummikuulid.

Neljateistkümne päevaga on ühistransporditeenuse seitsme eurosendise hinnatõusu tõttu alanud protestilaine levinud üle riigi.

Kolmapäeval otsustasid kahe suurima linna, São Paulo ja Rio de Janeiro võimud loobuda ühistranspordi piletihinna tõstmisest, kuid rahvas jäi endiselt tänavatele.

Nüüd avaldatakse meelt peamiselt korruptsiooni, tohutute maksude ja kehva elu üle. Brasiillaste arvates on mõistetamatu, et jalgpalli konföderatsioonide karikavõistluse korraldamiseks kulutatakse 15 miljardit dollarit, samal ajal kui koolide ja haiglate seisukord pole just kiita.

Maailma nii rahvaarvult kui ka pindaalalt 5. kohal seisev riik pole sedavõrd ulatuslikku rahulolematust näinud juba viimased 20 aastat.

Brasiilia president Dilma Rousseff jättis ära riigivisiidi Jaapanisse ja kutsus rahvast üles vaoshoitusele, ta lubas, et valitsus kuulab tähelepanelikult demonstrantide nõudmisi.

Viimastel andmetel on president kokku kutsunud valitsuse erakorralise istungi.

Vahetult pärast Rousseffi teisipäevast sõnavõttu otsustas aga justiitsministeerium, et viite linna, kus konföderatsioonide karika jalgpallivõistlused toimuvad, tuleb saata "ohutuse tagamiseks" eriüksused - "lepitava ja vahendava" jõu.