1. Tuleks hakata noomima või karistama ka põhjendamatult aeglaselt sõitjaid. Paljud möödumised maanteedel ja sõelumised linnapildis on tingitud eesolijate venimisest (50 alas 30ga, 70 alas 50ga, jne).

2. Teatud vanusest alates taas vahtraleht kohustuslikuks teha. Paljud 60-70aastased autojuhid on liikluses ohtlikumad kui äsja juhiloa saanud 18-19aastased. Neil võiks see vahtraleht peal olla, muudaks kindlasti tagasõitja suhtumist esimesse.

3. Šokiteraapia - kui suitsupakkidele pannakse välismaal igasuguseid pilte, mis näitavad, mis su organismiga juhtub, kui suitsetad, siis võiks sama teha ka liikluses. Näidata, mis juhtub, kui istud purjus peaga rooli või kui kihutad. Näiteks maantee ääres suured tahvlid, kus peal mingi karmima avarii pilt ja manitsused.

4. Keelustada alkoholimüük bensiinijaamades.

5. Aulikud teed ükskord korda teha! Sõelumine aukude vahel ärritab juhte, paneb neid kiirustama ning tekitab pikemas perspektiivis ohtlikke olukordi.

6. Tuleks hakata noomima või karistama ka jalakäijaid, kes jooksevad suvalistes kohtades üle tee.

7. Linnapildis noomida või karistada raskeveoki juhte, kes 2-3realisel teelõigul seisavad vasakpoolses reas. Veel hullem, kui veokeid või koppasid on mitu ja nad sõidavad üksteise kõrval asuvatel radadel. Ideaalis võiks asi toimuda nagu mõnes välisriigis, kus raskeveokitel on keelatud tipptunni ajal linnas sõita.