Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tähendab täisvõimsus seda, et Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel sõidavad korraga kaks parvlaeva kogu aktiivse päevaaja ulatuses vahet pidamata ja enam lisareise teha pole vaja, sest pea kõik võimalikud väljumised on juba graafikus.

"Kuivastu-Virtsu liinil on sarnane põhimõte kehtinud juba kaks suve, mis on muutnud liikluse väga sujuvaks ja kiireks," lisas Hiiuväin.

Reisid väljuvad iga 35 minuti järel ja mõlemad laevad Saaremaa ja Muhumaa mahutavad kuni 160 sõiduautot.

Hiiumaaga ühendus iga 1,5 tunni järel

Rohuküla-Heltermaa laevagraafiku ülesehitus muutus sellest kevadest ning uue põhimõtte kohaselt laevadel sadamas tippajal enam ooteaegu ei ole, lossimine-laadimine toimuvad samaaegselt ja laev väljub koheselt uuesti reisile. Väljumised on päeval iga 1,5 tunni järel.

"Liinil sõidavad Hiiumaa, mis mahutab samuti 160 sõiduautot, ja Regula, mis mahutab kolmandiku võrra vähem sõiduautosid,“ rääkis Hiiuväin.

Hiiuväin lisas, et sellise võimsusega graafikud suudavad paremini kui kunagi varem rahuldada ka tõelisi tippaegu jaanipäeval ja juulikuu nädalavahetustel. „Mõningased ooteajad on päeval võimalikud, kuid kui planeerida oma sõidud hommiku- ja õhtupoole, siis pääseb üle väinade ka üldjärjekorrast pikemalt ootamata,“ ütles Hiiuväin.

Muudatused jaanipäeval

Jaanipäeval on mõned väikesed muudatused graafikutes, kus varahommikused väljumised on viidud tippaja õhtusteks reisideks.

Reedel toimuvad lisareisid Sõrult kell 21:30 ja Triigist 22:45.

Pühapäeval, 23. juunil jäävad ära reisid Heltermaalt kell 6:30 ja Rohukülast 6:30. Lisaks toimuvad esmaspäeval, 24. juunil väljumised Rohukülast kell 11:30, 14:30, 01:00 ja Heltermaalt 13:00, 16:00, 23:30.

Esmaspäeval, 24. juunil jäävad ära reisid Kuivastust kell 05:00 ja Virtsust 05:35, nende asemel toimuvad reisid Kuivastust kell 22:15 ja Virtsust 23:00.

Jaanipäevaks on suur osa E-pileteid välja müüdud, kuid E-pileteid müüakse laeva mahutavusest kuni 70%, ülejäänud osa laevast täidetakse üldjärjekorra alusel. Hea ülevaate E-piletite väljamüügist ja vabadest kohtadest saab www.tuulelaevad.ee E-pileti ostukalendrist.