"Kui eurooplased otsustavad relvi saata, muutub Euroopa tagahoov terroristide tugipunktiks ning Euroopa maksab selle eest kallist hinda," tsiteeris Saksa päevaleht Frankfurter Allgemeine Zeitung Assadi.

Assadi sõnul naasevad lahingus karastanud äärmuslikku ideoloogiat järgivad võitlejad Süürias sõdimise järel Euroopasse. "Al-Nusra Rinne jagab Al-Qaedaga sama ideoloogiat ning on võtnud eesmärgiks luua islamiriik," rääkis Süüria riigipea.

Assad lükkas tagasi lääneriikide süüdistused, nagu oleksid valitsusväed kasutanud ülestõusnute vastu keemiarelva. "Kui Washingtonil, Pariisil ja Londonil oleks oma väidete toetuseks välja panna tõendeid, oleks nad need maailma avalikkusele esitanud," lausus ta. Assadi sõnul teenib kogu jutt keemiarelvade kasutamisest välisinterventsiooni õigustamise eesmärki, vahendas BNS.

"Meie vastu esitatud süüdistustes seisab, et keemiarelva kasutamine on kaasa toonud 150 inimese surma. Massihävitusrelvi kasutatakse põhjusel, et nendega on võimalik tappa korraga sadu ja tuhandeid inimesi. Seetõttu on ebaloogiline kasutada massihävitusrelvi väikese arvu inimeste tapmiseks, mida saaks hõlpsamini teha tavarelvadega," selgitas Assad.

Süüria president süüdistas ülestõusnuid toetavaid Saudi Araabiat, Katari ja Türgit rahvusvahelise õiguse ja Süüria suveräänsuse jämedas rikkumises eesmärgiga destabiliseerida Süüriat ning paisata riik kaosesse.

Lisaks süüdistas ta Suurbritanniat ja Prantsusmaad soovis leida endale regioonis marionette ja hoiatas, et Süüria destabiliseerimine paiskab keerisesse kogu regiooni.

"Iga kord kui keegi hakkab siinses regioonis piiridega mängima, tähendab see kaardi ümberjoonistamist. See toob kaasa doominoefekti, mida ei suuda keegi kontrollida," ütles Süüria riigipea.