Ministeeriumi kohaselt paiknes üks kool Hisori rajoonis ja teine Šahrinavi rajoonis, mõlemad vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel pealinnast Dušanbest, teatas Interfax BNS-i vahendusel.

Võimud jõudsid kahe salamedrese jälile tänu ühe kohaliku elaniku ütlustele, kes võeti hiljuti kinni kahtlustatuna lapseröövides.

9. juunil jäi Dušanbes kadunuks 9-aastane poiss, kelle viis pealtnägijate sõnul koduõuel ära tundmatu mees. Lapseröövid on Tadžikistanis üldiselt haruldased ning iga selline juhtub äratab avalikkuses suurt tähelepanu.

"Kinnipeetu tunnistas, et ta röövis lapsi religioossete põrandaaluste koolide tellimusel," on öeldud ministeeriumi teadaandes.

Korravalvurid leidsid kahest avastatud salakoolist nii hiljuti Dušanbest röövitud poisi kui ka veel üheksa riigi eri paigus kadunuks jäänud last. Mitmed lapsed olid pärit väga vaestest peredest ning nende vanemad isegi ei andnud nende kadumisest võimudele teada.

"Kinnipeetud vaimulikud õpetasid lastele religiooni ebasanitaarsetes tingimustes, omamata õpetamiseks luba, hoides lapsi seadusevastaselt kinni, ent sellele eelnes teine ränk kuritegu - inimrööv," ütles ministeeriumi esindaja.