Eelmise aasta 16. novembril vedas tervis Savisaart alt Pärnus, kui ta parasjagu kõnet pidas. Savisaarel oli silmnähtavalt halb, ta oli sunnitud kõne pooleli jätma ja ta viskas diivanile pikali ning puhkas 5-6 minutit. Seejärel ta lahkus ja tühistas oma plaanid selleks päevaks.

Ametlikult on Savisaare tervis hea ning eelpoolmainitud terviserikked pole midagi muud kui ajutised nõrkusehood. Savisaar kandideerib sügisel uuesti Tallinna linnapeaks ning ta on varem rääkinud, et võib osaleda poliitikas veel aastakümneid.

Savisaare tervis on küsimärgi all alates 22. septembrist 2003, mil teda tabas infarkt. Peale seda on teda korduvalt tabanud avalikes kohtades nõrkusehood. Me teame vaid avalikes kohtades toimunud Savisaare terviseriketest, sest neil on olnud tunnistajad. Kui palju on olnud ärajäetud kohtumisi linnavalitsuses ning kui tihti on Savisaar tundnud õhupuudust näiteks igapäevatööd tehes, me ei tea.

Savisaare välimus reedab tema kiiret vananemist, seda näitavad need kaks pilti temast aastatel 2005 ja 2013.

Parempoolne pilt on tehtud laupäeval, kui ta tähistas Rahvarinde ühe kunagise tähtsündmuse, rahvusraamatukogu kaablikaevamisaktsiooni 25. aastapäeva. Tähistamise käigus tehti füüsilist tööd ning käe pani külge ka Savisaar, keda pingutus pealtnägijate sõnul silmatorkavalt ära väsitas.

Savisaare väsimusest rääkis reformierakondlane Valdo Randpere juba 2011. aastal. "Olen Savisaarega koos olnud umbes 50 koosolekul viimase kahe aasta jooksul ja ta on kõigil magama jäänud," rääkis Randpere.

Ka pressikonverentsidel ja avalikel üritustel võib tihti näha, kuidas Savisaarel hakkab silm kinni vajuma, kui keegi teine räägib. Jääb mulje, et ta vahel tukubki kõigi nähes, kuni tuleb tema kord rääkida.

Teine teema pideva väsimuse kõrval on Savisaare meeleolukõikumised. Temaga kokku puutunud inimeste sõnul sõltub palju sellest, millise jalaga ta hommikul voodist välja astub. Kui mõne kuu eest lekkis ajakirjandusse rida Tallinna linnavalitsuse konfidentsiaalseid kirjasid, siis olevat ta mitu nädalat peale seda suhelnud kõigiga linnavalitsuses vaid karjudes.