"Ma astun homme [esmaspäeval] peaministri kohalt tagasi. Ma olen oma poliitilisest vastutusest teadlik, " teatas Nečas hilisõhtul ajakirjanikele.

Uue peaministri nimetab lähiajal ametisse president Miloš Zeman, kes tõenäoliselt kuulutab selleks välja erakorralised valimised.

Tšehhi paiskus valitsuskriisi eelmisel nädalal, kui kinni peeti vähemalt kaheksa inimest, nende seas endised parlamendisaadikud ja ka endine sõjaväeluure ülem Ondrej Pálenik, kes praegu töötab riigireservide ametis.

Ka peaministri kantselei juhile Jana Nagyovale esitati süüdistus võimuliialdamise, samuti kahtlustatakse teda ebaseadusliku jälitustegevuse juhtimises.

Kõige prominentsemaks vahistatuks on aga peaministri büroo juht ja kauaaegne nõunik Jana Nagyová, keda süüdistatakse võimu kuritarvitamises ja korruptsioonis.

Tšehhi ametivõimude teatel käskis Nagyová sõjaväeluureagentuuril ebaseaduslikult kolme inimese järel nuhkida.

Nečase paremtsentristlik vähemusvalitsus tuli võimule 2010. aasta juulis.

Kuuldused korruptsioonist võimuladvikus on levinud aga juba pikki aastaid, siiski kõrgetasemelisi süüdimõistmisi ei ole varem olnud. Transparency Internationali eelmise aasta korruptsioonitabelis on Tšehhi 54. kohal, tagapool Costa Ricat ja Rwandat.