"Kirik sai imeline ja kaunis, seda on kaugele näha, isegi lennuki pealt ja merelt on näha. Teate, kui inimeselt on kõik ära võetud, siis jääb talle ikkagi usk, armastus ja lootus. Mulle tundub, et see kirik on selle sümbol, sest on ehitatud Jumalaema Kiirestikuulja ikooni auks, nii et on täiesti kooskõlas selle mõtteteraga," leidis Jakunin ja soovis kiriku valmimise ja pühitsemise puhul õnne.

Andrei Esmanimetatu Fondi esindajana ütles ta kiriku edasise toetamise kohta, et "Kõik, mis meie teha on, oleme juba teinud."

Jakunin rääkis eelmisel nädalal intervjuus Delfile, et teda veenis kirikule raha andma Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

"Mis puudutab kiriku ehitamist, siis ma olin väga pikalt sellele vastu, need on suured rahad. Nende investeeringute tegemine võtab ära raha mingitelt teistelt tähtsatelt suundadelt: laste aitamine, puudustkannatajate aitamine meil riigis. Kõigepealt palus mult seda metropoliit Kornelius, aga ma põiklesin sellest kõigest kuidagi kõrvale. Aga seejärel palus mind inimene, keda pidasin oma sõbraks. Ma tutvusin temaga, kui ma esimest korda pärast üle 40 aasta pikka äraolekut sõitsin Eestisse. See inimene veetis minuga terve päeva autos: me sõitsime Pärnusse, mida ma pean oma teiseks koduks, me rääkisime väga palju ja kujunes poolehoiu tunne," rääkis Jakunin.