Laupäeva öösel kella 1.15 paiku juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Aovere külas külas Aovere- Kallaste-Omedu tee esimesel kilomeetril, kui Kallaste poolt Aovere suunas liikunud Škoda Fabia juht sõitis lauges kurvis teelt välja kraavi ning masin rullus katusele.

Sõiduautot juhtis 24aastane Martti, kes hukkus liiklusõnnetuses. Surma täpse põhjuse väljaselgitamiseks saadetakse surnukeha kohtuarstlikule lahangule.

Sõidutee sündmuspaigal oli kuiv, asfaltkattega ja sõidukorras, teelõigul valgustus puudus. Politseinike sõnul avariilise ja täielikult deformeerunud sõiduki esmasel vaatlusel võib väita, et turvavarustust ei kasutatud nõuetekohaselt.

Turvavöö efektiivsusuuringud on näidanud, et turvavöö üks suurimaid kasutegureid on just ühesõidukiõnnetustes, kui sellega kaasneb sõiduki ümberpaiskumine. Nõuetekohaselt kinnitatud turvavöö hoiab inimest tema istekohal kinni ning välistab võimaluse, et isik rulluvas masinas olles raskeid vigastusi ei saaks või autost välja ei paiskuks ja rulluva masina alla ei jääks.

Juhtunu uurimiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust.